Дойде ред и на дебютанта на световни футболни финали – отборът на Панама. Тимът се класира драматично

0
164

Дойде ред и на дебютанта на световни футболни финали – отборът на Панама. Тимът се класира драматично за Мондиала, побеждавайки Коста Рика в последния квалификационен мач от зона КОНКАКАФ, а президентът на страната обяви официално следващия ден за неработен.
Участието на световно първенство само по себе си е успех за непретенциозните панамци и сериозни очаквания за тяхното представяне няма.
„Каналджиите“ играят дефанзивно и никой не може да ги обвини за това с оглед на футболните им възможности. Старши треньорът Ернан Дарио Гомес залага на физическите единоборства, като основната му цел е опазване на собствената врата. В предни позиции отборът разчита най-вече на контраатаки, а имената, на които най-много си заслужава да обърнем внимание, са тези на офанзивните футболисти Блас Перез и Габриел Торес.
Панама е най-възрастният отбор на предстоящия шампионат и макар, че са аутсайдер в група G, те имат своите шансове за едно достойно представяне срещу тима на Тунис, а срещу фаворитите Белгия и Англия просто няма какво да губят.
– СтеФУГА

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here