Дойде време да представим и действащия Световен шампион – отбора на Германия. Йоаким Льов има на разположение

0
132

Дойде време да представим и действащия Световен шампион – отбора на Германия.
Йоаким Льов има на разположение цяла плеяда от топ играчи. Под въпрос за турнира бе Мануел Нойер, но по всичко личи, че той ще може да вземе участие. Дори и болежките на Нойер да се влошат, германците ще могат да се „задоволят“ с услугите на стража на Барселона Марк-Андре тер Стеген.

Страхът на противниковите нападатели ще взимат играчи като Матс Хумелс, Джошуа Кимих, Джероум Боатенг и Антонио Рудигер, докато в халфовата линия и атаката цари истинско изобилие от футболен талант: Дракслер, Гюндоган, Кроос, Йозил, Гомез, Вернер, Мюлер, Ройс… От тази гледна точка, Льов наистина изглежда като галеник на съдбата.

Монетата има и друга страна, обаче – безспорно най-впечатляващото около всички селекции за този Мондиал, беше отпадането от състава на вундеркиндът на Манчестър Сити Лирой Сане. Младокът направи невероятен сезон в клубния си отбор, завършил с безапелационно спечелване на Премиършип. Треньорското решение с право предизвика реакции, вариращи от повдигнати вежди до паднали ченета. Дали няма нещо задкулисно, което не знаем?

Отборите, с които Маншафтът ще премери сили в групата си, са Мексико, Швеция и Южна Корея. Компанията съвсем не е за подценяване, но проблеми за излизането от нея що се касае до Германия биха били доста изненадващи. Тук би следвал да се отбележи и интересният факт, че наскоро немците бяха шокирани от Австрия в приятелска среща чрез пълен обрат с 2:1.

Клишето, че Германия винаги е фаворит за Световната купа е клише, защото е вярно. Дали обаче след странното решение за Сане, критиците не биха отъждествили и най-малките евентуални грешни стъпки именно с него? Какви са реалните шансове на Бундестима за защита на Световната титла?

Радо ми е.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here