„Физически ми призлява“, каза по АйТиВи легендата Рой Кийн, един от символите на „мъжкарството“ във футбола, докато

0
25

„Физически ми призлява“, каза по АйТиВи легендата Рой Кийн, един от символите на „мъжкарството“ във футбола, докато гледаше какво става в София. Не говореше за най-резултатната домакинска загуба на България. А аз си мислех как маймунските звуци и десните ръце точно тази вечер изобщо не са били толкова много, колкото си спомням на други български и международни мачове, на които съм бил. Преувеличават тъпите англичани, майкаимдееба, иначе не могат да ни бият … Това беше горе-долу посланието на коментатора на БНТ, който нищо не бил чул от трибуните и настояваше, че прекъсванията ни разстроили играта. Все едно иначе нямаше да ни разпукат.

Гледам британските медии. Никой не се впечатлява, че са ни вкарали 6 гола. Някои са щастливи, че за пръв път футболен отбор, барабар с треньора, заплашва да спре мач заради расизъм. Други ги обвиняват, че в крайна сметка не го направиха.

Гледам българските медии и журналисти. Спортал се опитват да ме убедят, че в Сектор Б не били правили нищо непозволено. Спортлайв – че става дума за няколко човека и че англичаните го били предизвикали това с оплакванията си преди мача…

Все едно паднахме от Марс, не ходим на мачове и не знаем к’ви сме – от спортните журналисти, през семкарите, до крайните фашове. „Черна маймуно“ не е нещо, което някой се притеснява да извика пред детето си.

Ама па к’ъв е проблемът, супер сме си. Беше само, за да бутнем Перуката. Преувеличават.

Косьо от Лозенец

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here