Япония се класира за шести път в историята си на световно първенство. Отборът попадна в група H

0
126

Япония се класира за шести път в историята си на световно първенство. Отборът попадна в група H и ще мери сили с Колумбия, Сенегал и Полша.

След серия от слаби резултати в контролите „самураите“ уволниха треньора си Вахид Халилходжич. Босненският специалист не разчиташе на голяма част от звездите на японския футбол – Кагава, Кейсуке Хонда и Шинджи Оказаки, което разклати доверието на федерацията и доведе до треньорска рокада в последния момент. Неговото място зае Акира Нишино, който преди това беше технически директор. Той е натоварен с тежката задача да компенсира липсата на качествена подготовка и ще се надява опитът на играчите да изиграе своята роля (средната възраст на азиатците е над 28 години).

Турнирен опит и талант при японците не липсва и отборът не е за отписване, но най-смелите прогнози се простират до излизане от групите, което би изравнило най-доброто им представяне (1/8 финали през 2002 и 2010 година). Предстои да разберем дали имат сили да се доберат до едно от първите места в групата.

– Шамана

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here