Малко пристрастен фенски коментар: Симпатизирам на Ювентус от близо 20 години. След като Дел Пиеро напусна клуба,

Малко пристрастен фенски коментар:

Симпатизирам на Ювентус от близо 20 години. След като Дел Пиеро напусна клуба, бих казал, че любимият ми играч на „старата госпожа“ беше Клаудио Маркизио. За повечето хора, които не следят редовно Ювентус Маркизио изглеждаше като този тип играчи, които не можеш да разбереш защо изобщо са на терена – не е типичният голмайстор, който ще вкара 10-15 гола на сезон, не е някой дрибльор, който ще навърже 3-4-ма защитници и ще накара коментатора на мача да сипе суперлативи по негов адрес. Затова и супер много хора ми се чудеха по това време миналото лято, когато вместо да се търкалям от кеф, че „бианконерите“ са взели Роналдо, се ядосвах, че ръководството на Ювентус са прекратили договора на „безполезния“ Маркизио. Въпреки че управниците се отнесоха по възможно най-неуважителния начин към играч, посветил 25 години от живота си на Ювентус, Маркизио остана верен на „старата госпожа“ и отказа да премине в друг тим от елита на Италия.

И така стигаме до днес, когато излезе новината, че Маркизио е отказал оферта от китайския Джиангсу Сунинг. Причината – отборът е собственост на същата група, която държи по-голямата част от акциите на Интер. Loyalty level 1000. Заради подобни жестове винаги ще се кефя 100 пъти повече на играчи като Маркизио, вместо на разни наемници, които идват за по 2-3 години да вкарат 40-50 гола с единствената си цел да увеличат банковата си сметка.

И тук не става въпрос само за Ювентус – винаги съм симпатизирал на подобен тип футболисти от противниковите отбори като Хавиер Санети, Паоло Малдини, Дженаро Гатузо, Франческо Тоти и т.н. Даниеле Де Роси е друг пример от скоро – на практика изгонен от американските олигофрени, които се намърдаха в Рома, той също отказа да премине в някой от конкурентите на „вълците“ в Италия, а продължи кариерата си в Бока Хуниорс. Та накратко това, което искам да кажа е – колкото и клиширано да звучи, добре, че все още съществува т.нар. „клубна лоялност“ и има играчи, които да я проповядват.

– Кърджалийския Деко

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here