Мнение е: В редакционния комитет на Топка Е гледаме с недоверие към слуховете и проточващите се във

0
238

Мнение е:
В редакционния комитет на Топка Е гледаме с недоверие към слуховете и проточващите се във времето трансферни саги, но след успешен пробен период и отхвърлено предложение да заиграе в Малта, изглежда, че Юсейн Болт ще подпише със Сентръл Коуст Маринърс.
Защо това е интересно? Защото Болт навърши 32 години преди два месеца, като за рождения си ден си подари не спортен автомобил/яхта/имение, а ново начало в любимия му, но безкрайно непознат професионален спорт – футбола.
Малка вметка – Болт държи 19 различни рекорда на Гинес (само Майкъл Фелпс е с повече в професионалния спорт изобщо), сред които най-бърз в историята на 100, 150, 200 метра и 4х100 мъже единствения с две поредни олимпийски титли в различни дисциплини и единствения с олимпийски трипъл-дабъл – и това без да споменаваме милионите от Диамантената Лига и шестте трофея за Атлет на Годината.
Да, с насмешка посрещнах изказването, че ще стане толкова добър, че да заиграе за любимия му Манчестър Юнайтед, а и пробният период в Борусия Дортмунд доказа, че е далеч от нивото на най-добрите.
Но ако установи титулярно място на почти преклонната за крило възраст от 32,16(6) години, и то в отбор с амбиции като С.К.М., си мисля, че всички можем да научим нещо за амбициите, мечтите и приоритетите.
Защото „Жълтата Армия“ приема гостите си на стадион, по-голям от вече несъществуващия „Колежа“, за когото жълто-черните от Пловдив сънуват кошмари вече близо ПЕТ години. И защото Маринърс могат смело да напляскат произволен отбор от „шестицата“ освен „българския“ Лудогорец. Но най-вече защото Болт може да се занимава с каквото поиска – нощни клубове, кино кариера, собствена линия екипировка с доживотния спонсор Пума – но предпочита да се труди за да сбъдне мечтата си след като покори веднъж спортния свят, както преди не чак толкова много време направи самият Майкъл Джордан.
Успех Юсейн! Никога няма да бъдеш Марк Овермарс, но поне можеш да си Аарън Ленън, а не Джърмейн Пенънт 😉
– Топчо

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here