Няколко неща за отминалите финали в НБА, докато в Канада все още не са си легнали: 1.

0
150

Няколко неща за отминалите финали в НБА, докато в Канада все още не са си легнали:

1. Абсолютно заслужена титла за Торонто Раптърс. Изключително стабилен Кауай Ленърд през всички плейофни серии (само Карийм Абдул-Джабар и Леброн Джеймс са били MVP на финалите с различни отбори), Кайл Лаури опроверга всичките си критици във финалите и особено в мача от преди няколко часа, Паскал Сиакам е нешлифован диамант, колкото и клиширано да звучи, но е така, а Фред ВанВлийт беше малкото Рей Алън в последната четвърт на мача.
2. Супер карък за Голдън Стейт – да изгубиш ДеMаркъс Казънс за почти целите плейофи, който се завърна във финалите, но и от Марс се видя, че това не е Буги, който беше преди всичките контузии, Стеф Къри си изкълчи пръста на стрелящата ръка в началото на серията с Хюстън Рокетс и въпреки това изведе отбора си до финал, заедно с Клей Томпсън, който пък снощи скъса коленни връзки. Преди това Кевон Лууни си контузи ключицата и въпреки това продължи да играе (3 пъти съм чупил ключица, не знам този човек как въобще си вдига ръката, камо ли да играе баскетбол на това ниво). Междувременно, Кевин Дюрант първо контузи прасеца си, след което скъса ахилес, а Клей Томпсън и Андре Игуодала пропуснаха по един мач заради други „дребни контузии“.
Ами, това е доста обезкуражаващо за всеки един отбор, независимо колко звезди играят в него. Но затова са Уориърс, както написа и Пламен Дамасков от Диема.
3. Клей Томпсън съвсем спокойно може да вземе прякора Бялата Мамба от Браян Скалабрин и дори няма да е на шега – да скъсаш връзки и да се върнеш на терена буквално секунди по-късно, за да си изпълниш наказателните удари (и да ги вкараш), след което да кажеш на Стив Кър, че ти трябват 2 минути почивка и си готов да играеш. В крайна сметка не се върна на терена, а според ESPN Томпсън няма да играе поне до февруари догодина.
4. От 6 мача във финалната серия Торонто успя да вземе първото си домакинство, в останалите 5 мача победител беше гостуващият отбор.

Не знам за вас, но аз съм много доволен от финалите. Ще се радвам да прочета мненията ви и да дискутираме в коментарите.

– Тонка е

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here