Отборът на Колумбия се падна в доста непредвидима група на тазгодишното световно първенство – любимата държава на

0
168

Отборът на Колумбия се падна в доста непредвидима група на тазгодишното световно първенство – любимата държава на Диего Марадона (след Аржентина) ще мери сили с Полша, Япония и Сенегал.

Преди 4 години в Бразилия латиноамериканският отбор преодоля група с Япония, Гърция и Кот д‘Ивоар след 3 победи (Бразилия и Аржентина са единствените други южноамерикански страни, постигали такъв актив в първата фаза) и стигна до ¼ финал при това без да разчита на най-резултатния си стрелец в лицето на Радамел Фалкао.

Не само, че тази година „Ел Тигре“ е напълно здрав, но, като погледнем останалата част от отбора, можем да видим изявени имена във всяка една линия. На вратата е Давид Оспина – въпреки че е резерва в Арсенал, той нееднократно е демонстрирал качествата си на стабилен вратар с прекрасен рефлекс. В защита основно ще се разчита на Кристиан Сапата (Милан), Йери Мина (Барселона) и Давинсон Санчез (Тотнъм).
Основното оръжение в халфовата линия ще бъде креативността на Хамес Родригез, затова и може да се каже, че това отново ще бъде единственият играч в селекцията на Хосе Пекерман, който ще има пълна свобода на действие без точно обособена роля на терена. Освен на него, в центъра по всяка вероятност Пекерман ще разчита основно на Хуан Куадрадо и Карлос Санчез, а в предни позиции на Фалкао ще помага Карлос Бака.

Със сигурност това е състав, способен спокойно да излезе от подобна група, но всички знаем, че става въпрос за топка, която се върти и мач с мач не си прилича.

– Тонка е

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here