Отборът на Мексико се изправя пред нелеката задача да подобри представянето си от последните шест мондиала, в

0
154

Отборът на Мексико се изправя пред нелеката задача да подобри представянето си от последните шест мондиала, в които неизменно отпада на осминафиналите. С оглед съперниците в групата – Германия, Швеция и Южна Корея – напълно възможен сценарий е среща в първия елиминационен кръг с Бразилия, или казано накратко седмо отпадане в същата фаза.
Селекционерът Хуан Карлос Осорио разполага с втория най-възрастен състав на първенството, като дори по-младите му футболисти – Салседо,Алварес,Лозано и Гаярдо – имат поне по 12 мача за националния отбор. Рафа Маркес ще вземе участие на петите си световни финали, с което ще е едва четвъртият футболист в историята с подобно постижение, след иконата на отбора Антонио Карбахал и легендите Джиджи Буфон и Лотар Матеус.
Големият проблем пред Осорио е липсата на типичен дефанзивен полузащитник след контузиите на Хесус Молина и Диего Рейес. Позитивното в тази ситуация е, че по-голямата част от дефанзивните футболисти на мексиканците са многофункционални и сменят позициите си в клубните отбори, за които се състезават. Все пак тази позиция е витално важна за системата им на игра и може да се окаже сериозен проблем.
В предни позиции се подвизават предимно играчи в пика на спортните си сили, като единствено ветеранът Орибе Пералта е преминал зенита си. Чичарито, Лозано, Раул Хименес и Карлос Вела са доказани голмайстори и представляват опасност за всяка защита.
Какви са вашите очаквания за представянето на мексиканците?
Топчо

Снимка BBC Sport

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here