Представянето на отборите от група С завършва с тима на Перу. „Инките“ прекъснаха своята 36-годишна суша от

0
172

Представянето на отборите от група С завършва с тима на Перу.
„Инките“ прекъснаха своята 36-годишна суша от участия на световни първенства, завършвайки пети в квалификациите на зона Южна Америка, като впоследствие елеминираха Нова Зеландия в решаващ плейоф.
Старши треньорът Рикардо Гарека използва една основна група от играчи и почти винаги залага на един и същ стартов състав. Отборът се стреми да отнема топката в противниковата половина и с няколко бързи подавания да изведе свой играч на добра позиция за отбелязване на гол – 16 от 24 попадения в квалификациите са реализирани по този начин. В защита се забелязват известни проблеми при статичните положения, но добрата новина преди Мондиал 2018 е, че Перу са в серия от 14 мача без загуба.
В състава има само петима футболисти, които играят в Европа, а най-голямата звезда на тима, след отказването на Клаудио Писаро, е Джеферсън Фарфан. На него и на Паоло Гереро, чието наказание за употреба на кокаин бе замразено, ще се разчита основно в предни позиции. Други имена, на които си заслужава да обърнем внимание, са тези на халфовете Кристиан Куева и Ренато Тапия.
В нелека група с тимовете на Франция, Дания и Австралия, как оценявате шансовете на Перу?
– СтеФУГА

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here