Представянето ни на отборите-участници стигна и до този на Бразилия. Петкратният носител на световната купа има една

0
129

Представянето ни на отборите-участници стигна и до този на Бразилия. Петкратният носител на световната купа има една задача пред себе си – да измие срама от предишния турнир, на който тогавашните домакини бяха меко казано унизени от бъдещия световен шампион Германия. Това е категорично най-големият крах в съвременната история на Селесао, а познавайки почти религиозната обвързаност на кариоките с футбола, изглежда че пред избраниците на Тите опциите са само шеста титла или разочарование.
Сравненията със състава от преди 4 години обаче са доста нелепи – дори да се абстрахираме от свръхестественото напрежение, което тежеше на онзи тим, все пак е достатъчно да погледнем списъка за двете първенства и да установим, че там където сега за две места (боравейки с прерогатива, че Неймар и Жезус са почти несменяеми) с борят Роберто Фирмино, Филипе Коутиньо, Дъглас Коща и Вилиан, на мястото на Бернард, Фред и Жо. Разбира се всички погледи отново са вперени в бразилците, които не са имали толкова атомно нападение от времето когато Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо и Кака си партнираха в златно и зелено. Също за пръв път от години вратарският пост има цели двама сериозни претенденти в лицето на Алисон и Едерсон.
Може би най-големият жокер пред Тите си остава манталитета на победители, сякаш изгубен в състава през последното десетилетие. Освен плеядата от звезди в атака, бразилците притежават основни футболисти на Реал (Мадрид), Барселона, ПСЖ, Манчестър Сити, за които победите са начин на живот. Трите отбора в групата представляват прекрасна „генерална репетиция“ за Селесао, като ги изправят срещу силните физически сърби, стриктно организираните швейцарци и изключително опитните и обиграни костариканци. Евентуални три победи в групите ще дадат нужната инерция за считаните за фаворит Бразилия, а Неймар сякаш е приел за своя мисия собственоръчно да спечели Световна Купа за своята родина, за да може най-сетне да излезе от сянката на Меси и Кристиано Роналдо. Бразилците, разбира се, имат също толкова голям шанс да имплодират и да се провалят чутовно, но във всеки случай сигурното е, че представянето им ще донесе емоции за неутралния привърженик.
Топчо

Снимка Getty Images

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here