Продължаваме представянето на отборите на настъпващия Мондиал със състава на Португалия. Португалците винаги са влизали на такива

0
152

Продължаваме представянето на отборите на настъпващия Мондиал със състава на Португалия.

Португалците винаги са влизали на такива форуми като „скрит фаворит“, но почти всеки път нещо им липсва, за да достигнат потенциала си. Ключовата дума е почти – дали пък липсващата съставка не е самочувствието на действащ шампион на Европа?

Спортнотехнически нещата изглеждат добре, но не чак толкова, колкото на Фернандо Сантош би му се искало. Изключително опитният защитен вал изглежда застаряващ, имайки предвид Пепе и Алвеш, играещи съответно в Бешикташ и Рейнджърс. Избор в защитата не липсва, визирайки Рафаел Герейро или Марио Руи в лявата зона, както и Рубен Диас и Рикардо Перейра, но сработеността би могла да се окаже проблем.

В предни позиции нещата изглеждат далеч по-добре. Жоао Мутиньо и Бернардо и Андре Силва би следвало да внесат опит и експлозивност, а Уилиям Карвальо – сигурност. А дотук дори не сме споменали Кристиано Роналдо.

От Европейското първенство насам Роналдо има куп отличия, сред които две Шампионски лиги и титла на Испания. Мнозина обаче биха казали, че това играе малка до никаква роля в първенства като това.

До каква степен могат да бъдат фактор португалците на финалите в Русия?

– Радо ми е

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here