След като коментирахме рекордните приходи от над половин милиард, генерирани от Манчестър Сити, вчера в края на

0
149

След като коментирахме рекордните приходи от над половин милиард, генерирани от Манчестър Сити, вчера в края на работния ден Селтик също оповестиха финансовия отчет за сезон 2017-2018. Селтик имат приходи от £101.6 милиона, като печалбата им преди данъците е £17.3 милиона, или точно 150% повече от миналата година. Зелено-белите от Глазгоу имат и едно от най-добрите съотношения при покупко-продажбата на футболисти (net spent – б.а.), като са получили £16.5 милиона при похарчени £16.6.
Президентът на клуба Йън Банкайър сподели, че новините са добри, но феновете не трябва да забравят, че вероятно отсъствието на отбора от Шампионската Лига ще се стопи този ръст в приходите, освен ако келтите не стигнат до финалните кръгове на Лига Европа.
Селтик започват участието си в груповата фаза на турнира днес от 22:00 българско време с домакинство на норвежкия шампион Розенборг. От ръководството на „Тролчетата“ още миналата седмица обявиха, че съдебните проблеми на Никлас Бендтнер няма да се отразят на статута му на лидер в отбора, и той ще започне като титуляр на Паркхед.

Топчо

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here