След като вече ви представихме двата най-големи стадиона, на които ще се играят мачове от предстоящото световно

0
163

След като вече ви представихме двата най-големи стадиона, на които ще се играят мачове от предстоящото световно първенство, днес е ред да обърнем внимание и на най-малкия – този в Калининград. Като големина домът на втородивизионния Балтика Калининград е съизмерим единствено с любимия на всички стадион в Екатерининбург (заб. повече за него и за странната му трибуна съвсем скоро). Познат и под името „Арена Балтика“, стадионът в Калининград бе открит официално едва през тази година. Въпреки че зрителите в Калининград няма да могат да се насладят на мачове от елиминациите, на техния стадион ще се играе един от най-очакваните двубои от груповата фаза – този между Англия и Белгия.

Стадион: „Арена Балтика“, Калининград
Капацитет: 35 212 седящи места
Размер на терена: 105 х 68 метра
Построен: 2018 година
Мачове от груповата фаза:
– 16 юни Хърватия – Нигерия, група D
– 22 юни Сърбия – Швейцария, група Е
– 25 юни Испания – Мароко, група В
– 28 юни Англия – Белгия, група G
Мачове от елиминациите:
– няма

Други интересни факти:
– Ексклавът Калининград е най-западната област на Русия, която е заключена между Полша, Литва и Балтийско море. За съжаление на поляците обаче, техният национален отбор няма да има мачове на „Арена Балтика“
– След края на световното първенство капацитетът на стадиона ще бъде намален с 10 000 места, а също така ще бъде премахнат и поставеният временен покрив. Дори и с капацитет от 25 000 обаче, стадионът ще бъде достатъчно голям за отбора на Балтика, чиято посещаемост във второто ниво на руския футбол е малко под 3 500 души средно на мач.
– Стадионът в Калининград е построен между 2016 и 2018 година и струва само 257 милиона евро. Първоначално е замислен като 45-хиляден стадион, но след фалита на фирмата, отговорна за строежа му, и оставащите съкратени срокове до световното, проектът е променен.
– За модел при строежа на „Арена Балтика“ е използван стадион „Алианц Арена“, на който играе германският Байерн Мюнхен

– Жорж

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here