В последния месец една от най-обсъжданите футболни теми е бъдещето на Арсенал в спортно-техническо отношение. Причината за

0
136

В последния месец една от най-обсъжданите футболни теми е бъдещето на Арсенал в спортно-техническо отношение. Причината за това е ясна – Арсен Венгер напусна поста си след 22 години начело на лондонския клуб, а на негово място съвсем наскоро бе назначен Унай Емери.

Най-неотложният проблем пред испанския специалист е затягането на защитната формация на отбора – дали с входящи и изходящи трансфери, или с това да успее да обясни и покаже по-добре от Венгер слабостите на наличните футболисти в дефанзивен план.

След това трябва да убеди ръководството на клуба, че без сериозен бюджет за трансфери Арсенал няма как отново да бъде конкурентен на топ отборите в Англия и Европа. Това не означава, че харчовете трябва да са безразборни, а да се следва железния принцип на Венгер да се вадят суми само за конкретни играчи, от които отборът има нужда.

Последно, Емери е длъжен да задържи в отбора Джак Уилшър – един от малкото останали играчи, които са истински фенове на отбора, играещ на 100% във всеки един мач, бил той срещу Борнемут или Атлетико Мадрид. Халфът е един от лидерите, а много вероятно и бъдещ капитан на отбора. И най-важното – той отбеляза очевиден прогрес във физическо отношение през последния сезон, сравнен с предишните му. Един нов и солиден договор сериозно би повдигнал самочувствието му след разочароващото оставане извън състава на Англия за предстоящото световно първенство в Русия.
– Тонка е

Снимка: Arsenal

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here