Вчера вечерта на специална пресконференция от белградският гранд Партизан обявиха, че назначават Саво Милошевич за старши треньор

0
182

Вчера вечерта на специална пресконференция от белградският гранд Партизан обявиха, че назначават Саво Милошевич за старши треньор на клуба. Легендарният нападател има 102 мача за Сърбия (и Югославия) и 37 гола, включително 5 попадения на Евро 2000, където раздели Златната обувка с Патрик Клуиверт.
„УЕФА и главният им треньорски посланик Алекс Фъргюсън са главната причина за моите мениджърски амбиции. Дълго време мислех, че не желая да продължавам с кариерата си в професионалния футбол, но серия от семинари зароди тази мисъл в главата ми преди 4 или 5 години, а през 2016 решението вече беше окончателно“.
Милошевич има кратък опит като асистент на Бранко Бърнович начело на Черна гора между 2011 и 2012 година.
Саво отбелязва два пъти по 30 гола през сезони 93-94 и 94-95 за Партизан (общо 74 гола в 98 мача за Гробарите), което му носи трансфер в „Аааастън Вила, снимай ми зъбЪ“ , с които печели Купата на Лигата в дебютния си сезон, като вкарва на финала срещу Лийдс при победата с 3:0. В последствие играе с променлив успех за Сарагоса, Парма, отново Сарагоса, Селта и Осасуна (където не му викат „малкото Любо Пенев“, уви) преди да завърши кариерата си в Рубин (Казан). На 02.11.2008 Саво отбелязва победния гол за Рубин срещу Сатурн в 89-та минута, с което подпечатва изненадващата титла на тима си – едва второто отличие в кариерата на нападателя извън родната Сърбия.
Саво Милошевич е един от онези култови герои, с които израсна нашето поколение (б.а.- визирам редакторския колектив на страницата, приятели).
Пожелаваме му успех!

-Топчо

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here