За това, че Белгия е скритият фаворит за световен шампион, се говори много. Отборът се намира на

0
159

За това, че Белгия е скритият фаворит за световен шампион, се говори много. Отборът се намира на 3-то място в ранглиста на ФИФА, а това е 12-то класиране на световно първенство. Разглеждайки разширения им състав, е трудно човек да не остане удивен от дълбочината му. Еден Азар, Ромелу Лукаку и Кевин Де Бройне далеч не са единствените изумителни футболисти, а хора като Юри Тилеманс и Венсан Компани всъщност играят ролята на резерви. Наинголан дори не попадна в отбора.

Треньорът Роберто Мартинез най-често залага на схема 3-4-3. Тройката в защита най-вероятно ще е съставена от Тоби Алдервейрелд, Томас Вермален и Ян Вертонген. Капитанът на отбора Венсан Компани е с контузия, но въпреки това бе повикан за финалите. Като халф-бекове се очаква да се изявяват Тома Муние и Караско. Караско често пренебрегва задълженията си в защита, където ще се разчита на тройката в центъра да компенсира тази слабост в играта му. В халфовата линия ще си партнират Де Бройне и Витсел, а тримата в атака вероятно ще са Азар, Мертенс и Ромелу Лукаку.

Снощи белгийците постигнаха разгромна победа срещу друг участник на финалите – Коста Рика с 4:1, което говори добре за формата, в която се намират и вероятно допълнително повишава очакванията от страна на медии и фенове за това най-накрая изключително талантливото белгийско поколение да разкрие своя потенциал на голям форум.

Мислите ли, че белгийците наистина имат шанс?

– Шамана

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here