Затваряме група D с тима на Нигерия. От първото си класиране на световнo първенство през 1994г., отборът

0
151

Затваряме група D с тима на Нигерия.
От първото си класиране на световнo първенство през 1994г., отборът е редовен участник в най-големия футболен форум, пропускайки единствено шампионата в Германия през 2006-та. Върховото постижение на „Суперорлите“ е осминафиналната фаза, която те достигат три пъти. Любопитен факт е, че в четири от петте си участия, Нигерия неизменно е в една група с отбора на Аржентина и всеки път губи от „гаучосите“ с един гол разлика. Жребият отново събра двата отбора, а този път африканците са пределно мотивирани да нарушат негативната серия срещу именития си съперник.
Тимът определено има потенциал да се пребори за преминаване във фазата на директните елиминации, като още първият мач срещу Хърватия би могъл да се окаже ключов за постигането на тази цел.
Повечето футболисти на Нигерия играят в силни европейски първенства, а капитанът Джон Оби Микел, макар в момента да се подвизава в китайския Тианджин, е истински лидер.
На треньорския пост е Гернот Рор, който освен, че е наптрупал солиден опит във воденето на африкански отбори, ще има привилегията да разчита на футболисти като Алекс Иуоби(Арсенал), Виктор Моузес(Челси) и Келеши Ихеначо(Лестър)
В дните преди Мондиала, Нигерия привлече вниманието на футболния свят с дизайна на своите екипи.
– СтеФУГА

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here